Verslag huiscompetitie, 13 juni

Gisteravond was de laatste speelavond van dit seizoen en we mochten ons verheugen in grote belangstelling van toeschouwers, helemaal top dat Paul Rem, Peter van Velzen, Paul de Boer, Wim, Wil, Dick en Ria de moeite hebben genomen om de ontknoping live te kunnen volgen.

Op tafel 3 begonnen Maurijn en Gerard aan hun partij waar voor beide heren nog wat te winnen of te verliezen was in de eindstand. Maurijn moest minimaal twee frames winnen om zijn titel te prolongeren en afhankelijk van de uitslag kon Gerard nog derde of vijfde worden. Het eerste frame ging redelijk gelijk op waarbij beide heren regelmatig stuivertje verwisselde voor de voorsprong. In de eindfase maakte Maurijn een clearance 25 vanaf groen wat ruimschoots voldoende was voor het eerste frame. Ook in het tweede frame viel het op dat er toch wel wat spanning op de keu zat, maar ook dit frame won Maurijn, dit keer met de blauwe bal waarna Gerard een snooker nodig had. Hiermee had Maurijn het kampioenschap veilig gesteld en lag de druk op Gerard want met een 3-0 verlies zou hij vijfde worden. Het derde frame werd dan ook heel rommelig en Gerard verzuimde meerde malen om het frame in het slot te gooien. Uiteindelijk ging het om de zwarte bal, die gepot werd door Gerard en wit aan de andere kant van de tafel nog maar net op de rand van de pocket bleef liggen. In het vierde frame kon Maurijn de pocket maar heel moeilijk vinden wat resulteerde dat Gerard ogenschijnlijk makkelijk de gelijkmaker kon maken en een beslissende vijfde frame uitkomst moest brengen. Maurijn had zichzelf weer herpakt en maakte vrij snel een break van 22 gevolgd door een paar andere pots en stond hij comfortabel voor met 37-3. Met deze stand stokte het potten en begon Maurijn te missen, fouls te maken en Gerard maakte wel zijn puntjes. Met nog één rode op tafel was de stand redelijk gelijk getrokken met 39-38 voor Maurijn en uiteindelijk wist Gerard er in de eindfase met de buit vandoor te gaan en daarmee een podiumplaats veilig te stellen.

Op tafel 1 begonnen Nico en Erik aan hun partij waarbij Nico, net als Gerard, afhankelijk van het resultaat ofwel vijfde, vierde of derde worden in de eindstand. Erik streed voor de dagwinst en het behoud van de tiende plaats in de eindstand. In het eerste frame merkte je duidelijk dat Nico wat spanning vertoonde en daarmee ook de tafel wat tegen zich had. Erik potte lekker en na de laatste rode bal gepot te hebben ging de daaropvolgende zwarte bal via een fluke de pocket in waardoor Nico met geel op tafel een snooker nodig had. Dit was teveel gevraagd. In het tweede frame leek de tafel wat gekeerd en had Erik hem tegen waarbij voor Nico net alles goed viel. Met de gele bal op tafel had Erik een snooker nodig waardoor de 1-1 score op het bord kwam. Het derde frame is Nico voornamelijk achter de feiten aan gaan wandelen en heeft Erik vrijwel het gehele frame voorgestaan en dan ook gewonnen. De uitslag van het vierde frame viel weer in het voordeel van Nico uit en ook hier moest dus een vijfde frame de beslissing van de dagwinst geven. Wetende dat de tussenstand op tafel 3 ook 2-2 was wist Nico dat alleen de winst hem nog de begeerde podiumplek kon geven. Het vijfde frame ging redelijk gelijk op waarbij Erik de winst opeiste door in de eindfase zowel de blauwe – als de roze bal te potten.

Op tafel 2 speelden Michael en René hun partij waarbij geen grote belangen meer op het spel stonden maar wel kleine verschuivingen in de middenmoot. Michael was duidelijk op dreef met lekker potten en René leek niet op zijn scherpst wat resulteerde in veel momenten waarbij de pocket maar net gemist werd. In het eerste frame haalde Mike in de zestig punten en won deze dan ook ruim. Het tweede frame gaf René wel iets meer weerstand maar kon Michael niet echt in gevaar brengen. Het derde frame was nog het spannendst maar ook hier had Michael de overhand en wist een zeer overtuigende 3-0 winst op het bord te zetten. Mede door de uitslag op tafel 1 heeft deze uitslag geen verschuivingen in de stand teweeg gebracht.

Gerard – Maurijn 3-2
René – Michael 0-3
Erik – Nico 3-2
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De top 3 eindstand voor dit seizoen is hiermee geworden:
1. Maurijn met 42 punten
2. Lex met 41 punten
3. Gerard met 37 punten
De volledige eindstand en alle uitslagen en ook wedstrijdverslagen zijn te zien op de snookerloods.nl website.

De hoogste break van 39 is vanaf de eerste speelronde neergezet door Maurijn en nog geëvenaard door Cor-Jan, hiervoor de duim omhoog.

Rest mij om Maurijn te feliciteren met de prolongatie van zijn titel en alle deelnemers te bedanken voor een mooi en hier en daar verrassend seizoen. Het aantal verschuivingen in het speelschema is, zeker in vergelijking tot voorgaande jaren, heel beperkt gebleven wat voor alle deelnemers en de organisatie heel prettig is. Erik bedankt voor het bijwerken van de website iedere week en Dick bedankt voor het verzorgen van de tafels iedere dinsdag, de lakens lagen er strak bij en de ballen heerlijk opgepoetst.

De prijsuitreiking volgt op de jaarlijkse barbecue na de zomervakantie en hopelijk schrijft iedereen zich tzt weer in voor het volgende seizoen.
Prettige vakantie,
Edwin

2 gedachten over “Verslag huiscompetitie, 13 juni”

  1. Bedankt weer voor dit mooie epistel Ed! Altijd leuk om even te lezen hoe de wedstrijd vanaf de zijlijn beleefd is. Ik ben er volgend seizoen zeker weer bij!
    Bedankt voor alle verslagen, en ik zou zeggen keep up the good work !!

    Natuurlijk ook een woord van dank jou als organisator…. uit ervaring weet ik dat het elk jaar weer een hele puzzel is om het schema rond te krijgen, top !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *