Verslag huiscompetitie, 6 juni

Ook gisteravond zijn er in de loods wederom drie spannende wedstrijden gespeeld waarbij alle zes strijders een laatste kans kregen om hun plek in de eindstand te beïnvloeden.

Op tafel 1 begon Edwin tegen Tom wat een directe strijd was voor een plek, wie deze wedstrijd wint zou boven de ander eindigen. Beide heren begonnen zeer geconcentreerd aan hun spel en direct in het eerste frame werd duidelijk dat winnen de enige optie was. Tom stond heel strak te potten maar eindigde na een hele mooie pot vaak net uit positie. Edwin maakte net wel die extra kleur en ondanks dat je dan aan elkaar gewaagd bent loopt de score dan toch uitéén. Met groen op tafel had Tom een snooker nodig en dat was teveel gevraagd. Het tweede frame vertoonde hetzelfde beeld waarbij Tom echt de mooiste (long)pots maakte maar het vervolg bleef uit. Met een stand van 29-9 voor Edwin maakte Edwin een break van 28, wat er voor zorgde dat Tom met twee rode op tafel al snookers nodig had. De 2-0 voorsprong voor Edwin kwam daarmee op het bord. Het derde frame vertoonde het omgekeerde beeld van de eerdere twee frames, waarbij Tom steeds een kleurtje meepikte en Edwin begon te missen. Tom miste net de zwarte op de laatste rode bal waardoor hij 22 punten voor kwam te staan met geel op tafel. Edwin potte geel, groen, bruin en miste blauw net voor een goede kans op de clearance. In de beurt daarna potte Edwin alsnog blauw, roze en zwart voor de ietwat geflatteerde 3-0 winst.

Op tafel 2 begonnen Lex en Cor-Jan aan hun wedstrijd, waarbij Lex bij winst nog steeds een kans maakt op de titel. Het eerste frame ging lange tijd gelijk op totdat Cor-Jan met de laatste rode ballen op tafel wat snookers tegen kreeg en fouls maakten liep Lex rap weg in de eindfase. Zo kwam de 1-0 voorsprong voor Lex op het het bord. Het tweede frame ging ook lange tijd gelijk op maar nu liep Cor-Jan weg in de eindfase waarbij Lex nog wel even tegenspartelde maar onvoldoende tegenstand kon bieden om de 1-1 te voorkomen. In het derde en vierde frame oogde Cor-Jan wat gefrustreerd over zijn eigen spel waarbij hij ook wat wilder ging spelen en het potten daarmee steeds moeilijker werd. Wanneer je in die spiraal terecht komt is het erg lastig om je daar weer uit te manouvreren. Het resultaat was wel dat Lex niet echt meer in gevaar is gekomen en dat hij een mooie 3-1 overwinning mocht bijschrijven en daarmee dus ook oog houdt op de mogelijke titel volgende week.

Op tafel 3 streden Dick en Paul om de winst van de avond. Het eerste frame ging volledig gelijk op waarbij het venijn in de staart kwam te zitten want Dick maakte een break 12 met de laatste groene, bruine en blauwe bal waarbij hij 14 punten voor kwam te staan met roze op tafel. Paul probeerde de snooker nog even maar dat mocht niet lukken. Het tweede frame liep Paul juist uit in de eindfase waarbij Dick een snooker nodig had op blauw, maar ook dit was teveel gevraagd en de 1-1 kwam op het bord te staan. In het derde frame stond Dick langzaam, gestaag maar lekker te potten waarbij de cruciale momenten zijn kant op rolden en kwam dan ook met 2-1 voor te staan. In het vierde frame had ook Dick weer de overhand op het scorebord en wist Paul het tij niet meer te keren in zijn voordeel. De strijd werd dan ook beslecht met een 3-1 winst voor Dick.

Op 1 juni is ook nog een inhaalwedstrijd gespeeld tussen Dick en Peter B en deze uitslag was 3-0 voor Dick. Geen verdere details bekend.

Dick – Peter B (Inhaal) 3-0
Tom – Edwin 0-3
Lex – Cor-Jan 3-1
Dick – Paul de B 3-1
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

Ondanks twee 20+ breaks (Lex & Edwin) gisteren is de hoogste break deze ronde wederom niet in gevaar geweest dus blijft de hoogste van het seizoen nog steeds onveranderd op 39 staan.

De komende dinsdag volgt, met nog drie wedstrijden op het programma de ontknoping van de huiscompetitie seizoen 2016-2017. Zorg dat je er niks van mist want zelfs op de laatste speeldag zijn er in de top nog vele verschuivingen mogelijk.

Het programma voor volgende week is:
13 juni 20:00 Gerard – Maurijn
13 juni 20:00 René – Michael
13 juni 20:00 Erik – Nico
14 juni einde seizoen 2016-2017

Heel veel succes gewenst voor alle spelers volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *