Verslag huiscompetitie, 23 & 30 mei

Gisterenavond was de eerste avond van de laatste ronde. Ik kon zelf helaas niet aanwezig zijn dus er is geen volledig verslag maar wel de uitslagen. Peter Buchner heeft gezegevierd over Fred met een glansrijke 3-0. Wim heeft Peter van Velzen verschalkt met 3-0, waarbij het laatste frame het spannendst was tot het einde met een black ball respot. Ondanks de maximale uitslagen voor Wim is Fred hiermee in de eindstand nog net boven Wim geëindigd met hetzelfde aantal punten maar minder verlies frames.

Vorige week dinsdag was nog een spannende inhaalwedstrijd tussen Peter B en Edwin. In het eerste frame name Edwin gestaag een voorsprong aan warbij hij 23 punten voorstond met geel op tafel. Uiteindelijk wist Edwin hem pas op de roze bal te verzilveren. Het tweede frame vertoonde een soortgelijk beeld met wederom 23 punten voorsprong voor Edwin met geel op tafel, echter wat in het eerste frame net niet lukte lukte Peter nu wel door het frame alsnog te winnen. Hierdoor leek Edwin wat van zijn stuk gebracht en in het derde frame wilde het potten niet lukken waar Peter een extra boost gekregen leek te hebben en dan ook met een ruime voorsprong de 2-1 op zijn naam mocht noteren. Het vierde frame werd wederom spannend met over en weer kansen op de overwinning maar Edwin maakte de gelijkmaker alsnog in de eindfase. In het vijfde frame ging het potten Edwin iets makkelijker af dan Peter en is hij ook niet echt meer in gevaar gekomen. Peter vroeg wel of in het verslag melding gemaakt kon worden dat Edwin onevenredig veel flukes mocht noteren, waarvan akte en bij deze.

Edwin – Peter B (Inhaal) 3-2
Peter van V – Wim 0-3
Peter B – Fred 3-0
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break is deze ronde niet in gevaar geweest dus blijft de hoogste van het seizoen nog steeds, vanuit de eerste speelronde, onveranderd op 39 staan.

De komende twee dinsdagen worden alle overige knikkers verdeeld en het is zeker wel heel spannend waar voor alle spelers geen plek in de eindstand al bepaald is. Ook zal er om de eerste plaats gestreden worden door Maurijn en Lex, waar Maurijn de beste papieren heeft voor een titelprolongatie maar het kan nog anders lopen….. Sommigen kunnen zelfs nog een paar plekken stijgen of wel vier plekken dalen, zo dicht zit het bij elkaar. Dit betekent dat men niet alleen afhankelijk is van zijn eigen uitslag maar ook van wat anderen doen. Iedereen is dan ook aangemoedigd om te komen kijken naar hoe de ontknopingen zich ontvouwen.

Het programma voor de komende weken is:
1 juni 20:00 Dick – Peter B (inhaal)
6 juni 20:00 Tom – Edwin
6 juni 20:00 Lex – Cor-Jan
6 juni 20:00 Dick – Paul de B
13 juni 20:00 Gerard – Maurijn
13 juni 20:00 René – Michael
13 juni 20:00 Erik – Nico
14 juni einde seizoen 2016-2017

Heel veel succes gewenst voor alle spelers de komende weken, er kan nog steeds een hoop gebeuren in de eindstand en er is binnen de top 12 nog niets definitief beslist.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *