Verslag huiscompetitie, 16 mei

Door een zakenreis naar India zijn er twee weken geen verslagen geweest. Dit betekent allerminst dat er niet gespeeld is en alle uitslagen staan in de uitslagenlijst elders op onze website. Gisteren werd de op éénnalaatste ronde gespeeld, volgende week hebben we nog twee inhaalwedstrijden waarna ieder op 14 speelronden staat. Op 30 mei, 6 en 13 juni wordt de 15de speelronde gespeeld en worden de eindstanden van dit seizoen bepaald, want er zijn nog vele verschuivingen mogelijk.

Gisteravond werden er in vier partijen gestreden, waarbij iets voor half acht werd afgetrapt door Michael en Wim op tafel 3. Het eerste frame begon zeer voorzichtig en met lage scores werd het een lang frame waarbij Wim een lichte voorsprong nam. Michael had alles nodig vanaf blauw, maar miste een longpot op roze waarna deze aan de andere kant van de tafel voor de pocket kwam te liggen. Deze werd moeiteloos gepot door Wim en de 1-0 stond op het bord na een klein uur spelen. In het tweede frame nam Wim wederom de overhand maar Michael wist toch terug te komen en het frame via de roze bal naar zich toe te trekken. In het derde frame nam Wim in eerste instantie weer een kleine twintig punten voorsprong, echter maakte Michael een break van 32 waardoor hij de leiding nam en deze niet meer uit handen gaf. In het vierde frame zette Michael zijn spel van het derde frame voort en won deze dan ook zonder veel problemen.

Op tafel 1 speelden koploper Maurijn en Peter van V. tegen elkaar, waarbij Maurijn in het eerste frame meteen lekker stond te potten. De score liep snel uit waarbij Peter nog wel wat weerstand gaf maar onvoldoende om Maurijn echt in gevaar te brengen. Het tweede frame was wat dat betreft spannender en ging meer gelijk op qua scores, waarbij Maurijn in de eindfase toch net iets scherper is en de 2-0 mocht noteren. Het derde frame leek lange tijd in de richting van Peter op te rollen, met nog één rode bal tafel had Peter zo’n 15 punten voorsprong. Maurijn maakte op dat moment een cruciale break van 14. Peter had een kans op roze en later ook op de zwarte bal om het frame te verzilveren maar ondanks zijn sterke spel was dit niet gelukt en kwam alsnog de 3-0 op het bord.

Inmiddels waren Erik en Tom aan hun partij begonnen op tafel 2. Tom begon meteen vooortvarend en Erik bleef net iets achter de feiten aanlopen met de scores. Toen Erik ook nog een aantal fouls maakte kon Tom zijn voorsprong in een comfortabele positie manouvreren en het eerste frame consolideren. In het tweede frame leek Erik ook meer tegen zichzelf te spelen dan tegen Tom waardoor maar weinig wilde lukken en van zijn sterke spel van de laatste weken was weinig te bespeuren. Als het dan niet lekker loopt dan zie je ook dat je onnodig veel fouls maakt en de frustratie in het spel oploopt. Ondertussen hield Tom zijn hoofd koel en doet onverstoord waar hij vanavond voor gekomen is en in het tweede frame kwam hij dan ook niet echt in gevaar. Het derde frame ging op gelijke voet verder en Tom bouwt zijn score dusdanig uit dat Erik al een snooker nodig heeft met de laatste rode bal op tafel. Dit is teveel gevraagd waardoor Tom een belangrijke 3-0 overwinning maakt tegen een directe concurrent in de eindstand.

Op tafel 1 waren Paul en Edwin hun snookerkunsten aan het vertonen waarbij het eerste frame redelijk gelijk opging, nadat Edwin de blauwe bal potte stond hij 12 punten voor met nog 13 op tafel waarbij zwart voor de pocket lag, dus roze was voor beide eigenlijk frameball. Paul had een goede kans welke hij miste waarna Edwin het frame op zijn naam schreef. Het tweede frame ging wederom gelijk op en met de kleuren op tafel nam Paul iets afstand en stond 17 punten voor met nog 18 punten op tafel. Edwin miste en liet de blauwe bal voor de middenpocket liggen en hoewel dit een ogenschijnlijk intikkertje was, speelt Paul hem langzaam op de kaak van de pocket waardoor de bal er net niet ingaat. Deze onverwachte kans pakt Edwin met beide handen aan en weet meteen de clearance 18 te maken en daarmee alsnog de 2-0. Ook het derde frame gaat gelijk op, echter lijkt het geluk van de tafel net iets meer in Edwin zijn voordeel waarvan hij optimaal profiteert en ook het derde frame pakt in de eindfase voor 3 hele belangrijke punten.

Maurijn – Peter van V 3-0
Michael – Wim 3-1
Edwin – Paul de B 3-0
Tom – Erik 3-0
Deze uitslagen worden morgen verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break was vanavond 32 dus blijft de hoogste van het seizoen nog steeds vanuit de eerste speelronde onveranderd op 39 staan.

Het programma voor de komende weken is:
23 mei: 20:00 Edwin – Peter B (Inhaal)
30 mei 20:00 Peter van V – Wim
30 mei 20:00 Peter B – Fred
1 juni 20:00 Dick – Peter B (inhaal)
6 juni 20:00 Tom – Edwin
6 juni 20:00 Lex – Cor-Jan
6 juni 20:00 Dick – Paul de B
13 juni 20:00 Gerard – Maurijn
13 juni 20:00 René – Michael
13 juni 20:00 Erik – Nico
14 juni einde seizoen 2016-2017

Heel veel succes gewenst voor alle spelers de komende weken, er kan nog een hoop gebeuren in de eindstand en er is nog niets definitief beslist.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *