Verslag huiscompetitie, 25 april

HC deelnemers,

Met het wereldkampioenschap gaande hebben huiscompetitie spelers vaak meer zin om te spelen, want p de tv ziet het er toch zo simpel uit…..om aan deze wensen te kunnen voldoen gaat ook de huiscompetitie gewoon door tijdens het WK snooker. We hadden vier wedstrijden op het programma staan gisteravond.
Op tafel 2 begonnen Gerard en Wim aan hun wedstrijd. Gerard had zeer veel moeite om in zijn spel te komen terijl Wim meteen begon te vlammen. Wim weet hiermee de 1-0 naar zich toe te trekken. Het 2de frame ging tot het einde toe gelijk op en kon door beide gewonnen worden. Nadat Wim de laatste rode bal pot maakt hij een foul op roze, hiermee kwam Gerard langszij. Wim potte bruin waarna er een gelijke stand op het bord stond. Gerard pot blauw en mist daarna een ogenschijnlijk makkelijke roze voor het frame. Spanning alom maar Gerard maakt wel de 1-1. Het derde frame nam Wim nog afstand en stond 6 punten voor met twee rode op tafel. Dit is het moment waarop Gerard snookers weet te leggen en Gerard veel punten weet te generern zonder te potten. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong voor Gerard waarna het 4de frame met grote cijfers naar de 3-1 winst geleid werd.
Op tafel 3 speelden Cor-Jan en Peter B. hun partij van de avond. Cor-Jan was ook vanavond weer lekker op dreef en maakte over de drie frames meerdere breaks van rond en in de twintig waardoor Peter er niet aan te pas kwam. Gezien het krachtsverschil wat vanavond getoond werd stond de weinig verrassende 3-0 winst voor Cor-Jan snel op het scorebord.
Tom en Michael begonnen hun partij op tafel 1. Het eerste frame werd er meteen al leuk gepot en over en weer leuke breaks gemaakt. In de eindfase was er een lichte voorsprong voor Michael. Echter Michael maakte een foul zeven op de voor hem blauwe frameball. Hierna potte Michael de blauwe bal echter had hij nu ook roze nog nodig voor de winst. Tom rook zijn kans en potte roze en zwart in één beurt en stond 1-0 voor. In het tweede frame kreeg Michael vleugels en wist deze met grote cijfers naar zich toe te trekken. Het derde frame ging meer gelijk op maar eindigde ook in het voordeel van Michael. Het vierde frame vertoonde enige gelijkenissen in spelverloop met het eerste frame, zo ook het einde. Michael stond voor met roze op tafel, waarna Tom roze en zwart potte in één break voor de 2-2. In het beslissende frame leek het vuur verdwenen en beide spelers potten moeizaam en met drie rode ballen op tafel stond het 19-16 voor Tom. Michael begint zijn beurt en weet alle rode en de kleuren tot de zwarte bal in één break weg te spelen, zwart werd nog net gemist voor de hoogste break in de competite en bleef op 35 steken. Een plotseling maar stijlvol einde van een mooie strijd.
Op tafel 3 waren Nico en Paul de B aan het strijden om de winst. Het eerste frame stond Paul geconcentreerd en zeker te potten en wist rap uit te lopen in de stand. Nico kwam nog wel een beetje terug maar Paul gaf zijn opgebouwde voorsprong niet meer uit handen. Paul zette zijn solide spel van het eerste frame voort in het tweedee frame, echter werd Nico halverwege het tweede frame duidelijk sterker. Nico kwam daarmee helemaal terug en wist het frame in de eindefase ook op zijn naam te zetten. Nu Nico zijn draai gevonden had leip het allemaal soepeler voor hem en hoewel Paul zijn concentratie vasthield en niet verslapte kwam hij toch te kort om het derde frame te winnen. In het vierde maakte Nico meerdere breaks en Paul potte minder. Dit resulteerde in een grote uitslag en daarmee de 3-1 overwinning voor Nico.

Cor-Jan – Peter B 3-0
Gerard – Wim 3-1
Michael – Tom 3-2
Nico – Paul de B 3-1
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break was vanavond 35 dus blijft de hoogste van het seizoen op 39 staan.

Met nog anderhalve maand te gaan zitten we nu echt in de eindfase van de competitie. Maurijn heeft momenteel de beste papieren voor het kampioensschap maar voor alle plekken daaronder wordt nog druk gestreden. Inhaalwedstrijden moeten dan ook zo spoedig mogelijk ingepland worden zodat iedereen 14 wedstrijden gespeeld heeft voordat de laatste ronde begint in de eerste week van juni.

Het programma voor volgende week dinsdag 2 mei is:
19:00 Edwin – Lex
19:00 Nico – Peter van V
21:00 Michael – Dick
21:00 Erik – Gerard

Alvast succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *