Verslag huiscompetitie, 18 april

Nadat alle paaseieren weer gevonden en veroberd waren konden we gister weer het normale ritme van de huiscompetitie oppakken. Met speciale dank aan Paul Rem die zijn verjaardag als toeschouwer kwam vieren met een drankje en een hapje, helemaal leuk en nogmaals van harte gefeliciteerd vanaf deze plek. Een kleine wijziging in het programma, aangezien Fred zich ziek gemeld had voor zijn partij tegen Peter van V, maar gelukkig kon Cor-Jan van de gelegenheid gebruik maken om zijn inhaalwedstrijd tegen Peter te spelen. Helemaal mooi deze flexibiliteit, waarvoor dank en daarnaast nog beterschapswensen aan Fred.
Op tafel 1 begonnen Cor-Jan en Peter van V. Dus aan hun wedstrijd. Cor-Jan is zichtbaar beter gaan spelen in de afgelopen paar weken en ontpopt zich steeds meer als een tegenstander waar serieus rekening mee gehouden moet worden. Wel heel mooi om deze groei te mogen aanschouwen vanaf een afstandje, maar hier betalen de vele (eenzame) trainingsuren zich uit. Vanavond was Cor-Jan dan ook een maatje te groot voor Peter die op zijn beurt Cor-Jan niet echt in de problemen kon brengen. Alle drie de frames kenden grote uitslagen en nog voor half negen stond de 3-0 op het bord.
Op tafel 2 waren inmiddels Erik en René aan hun partij begonnen waarbij Erik gedreven is om nog veel punten te halen in de staart van het seizoen. Waar René nog bovenin voor een podiumplaats aan het strijden is. De eerste twee frames haalde René zijn gemiddelde niveau zeker niet en Erik speelde stabiel. Geen grote uitschieters maar constante mini breaks zorgden er voor dat Erik zowel de 1-0 als de 2-0 voorsprong nam. Het derde frame ging meer gelijk op nadat René goed terugkwam na een voorsprong van Erik. In de eindfase echter miste René de cruciale ballen en Erik wist na een hele mooie blauwe bal op roze de 3-0 winst te bezegelen.
Om klokslag 9 uur begon Edwin zijn partij tegen koploper Maurijn. Nadat Maurijn afgestoten had ging Edwin meteen lekker van start met een 16 break in zijn eerste twee beurten. Maurijn moest even warm worden maar gedurende het frame liep hij die achterstand van 30+punten weer helemaal in en kwam zelfs langszij in de eindfase maar Edwin wist toch nog het frame te winnen na een schier onmogelijke pot op roze en daarna de zwarte bal voor het frame. Het tweede frame kwam Maurijn echt goed op gang en Edwin wist de pocket niet meer te vinden. Deze werd dan ook dik door Maurijn gewonnen met de 40 punten regel. Het derde frame was weer veel spannender en ging gelijk op tot de eindfase met mooie pots over en weer. Edwin probeerde zijn geluk weer op de laatste roze maar deze bleef net voor de pocket liggen en Maurijn had de 2-1 voorsprong voor het intikken. Halverwege het vierde frame maakte Edwin een break van 31 die Maurijn niet meer kon goedmaken en ook hier was de 40 punten regel van kracht op geel. In het beslissende vijfde frame nam Edwin eerst een kleine voorsprong, waarna Maurijn een break 18 maakte en tien punten voorkwam. Met nog zes rode ballen op tafel konden zowel Maurijn als Edwin geen bal meer potten leek het wel door toch een soort van spanning op beide keu’s. Uiteindelijk maakte Edwin de blauwe en daarna de roze voor de winst van deze avond.
Op tafel 2 waren Dick en Lex aan hun wedstrijd van de avond begonnen. Lex was een uur van te voren al aanwezig en stond toen lekker te potten met mooie breaks in een oefen partijtje. In het eerste frame was hier helemaal niks van terug te zien met lage scores rolde Dick gestaag naar de 1-0 voorsprong. In het tweede frame was Lex nog verre van zijn ‘normale’ niveau maar wist wel de 1-1 te maken. Het derde frame schroefde Lex zijn niveau toch omhoog en daarmee redelijk onbedreigd de 2-1 voorsprong te nemen. Dick leek wakker geschud te zijn en nam in het vierde frame in rappe schreden 30+ punten voorsprong, welke hij tot het einde wist vast te houden. Dus ook hier moest een vijfde frame de beslissing brengen. Aanvankelijk liep Dick goed uit maar daarna werd hij onscherp en maakte meerdere malen geheel onnodige fouls door de object bal finaal te missen. Op blauw had Dick een snooker nodig en geheel in stijl van het laatste frame maakte Dick nog een onnodige foul op roze en mocht Lex een 3-2 overwinning mocht noteren.

Cor-Jan – Peter van V 3-0
Erik – René 3-0
Edwin – Maurijn 3-2
Dick – Lex 2-3
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break was vanavond 31 dus blijft de hoogste van het seizoen nog onveranderd op 39 staan.

Het programma voor volgende week dinsdag 25 april is:
19:00 Cor-Jan – Peter B
19:00 Gerard – Wim
21:00 Michael – Tom
21:00 Nico – Paul de B

Alvast succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *