Verslag huiscompetitie, 11 april

Ook gisterenavond stonden er weer vier wedstrijden op het programma.
Paul en Cor-Jan begonnen op tafel 1 en zij hebben beiden veel tafeluren gemaakt de laatste tijd wat zich vertaalde in spannende frames met veel punten. Het eerste frame ging redelijk gelijk op totdat Cor-Jan een 30+ wist te maken en daarmee een onoverbrugbare achterstand voor Paul op het bord zette. Het frame daarna had Paul duidelijk de overhand en had in de eindfase een comfortabele voorsprong van 20+ punten opgebouwd. Echter wist Cor-Jan een 30 punten clearance te maken waarmee hij alsnog het frame opeiste. Paul liet zich hierdoor niet van zijn stuk brengen en ging door waar hij het 2de frame ook bezig was, lekker potten. Hij liep ver uit tot ruim 30 punten verschil maar ook dit frame maakte Cor-Jan op dat moment een 39 break waardoor hij weer langszij kwam met nog één rode op tafel. Wederom liet Cor-Jan zijn potkracht zien in de eindfase en maakte de 3-0 waarbij Paul, ondanks een sterk optreden, met nul punten naar huis werd gestuurd.
Ondertussen waren op tafel 2 Nico en Peter B aan hun partij begonnen. Het eerste frame verliep ietwat stroef voor Nico hoewel hij wel gestaag wist uit te lopen. Naar mate het frame vorderde werd Nico wat slordiger en maakte in korte tijd drie fouls wat Peter een beetje in het zadel hielp. Uiteindelijk won Nico het frame nog wel op de roze bal. In het tweede en derde frame was er geen vuiltje aan de lucht voor Nico en won beide met grote cijfers verschil, dus ook hier een 3-0 op het bord.
Op tafel 3 waren intussen Lex en Michael aan hun partij begonnen, Michael was ruim op tijd in de loods om vast de sfeer te proeven en te acclimatiseren. Lex, die een goed seizoen draait en tweede staat in de stand, begon wel met wat beter spel, waar Michael toch wel wat moeite had om de pockets te vinden.Met nog 25 punten op tafel staat Lex ruim 20 punten voor als Mike groen, bruin en blauw pot en roze in een te scherpe hoek voor de middenpocket ligt. Michael probeert de roze bal net over de pocket te spelen echter is deze te zacht en legt hem er recht voor een intikkertje en het frame. Deze teleurstelling werd optimaal gebruikt door Michael om het tweede frame sterker voor de dag te komen. Lex had geen weerwoord en een overtuigende 1-1 was het gevolg. Het derde frame liep Lex iets uit maar Michael wist een mooie 29 break te maken en miste roze op een haar om deze break nog verder te continueren. Deze 29 was voldoende voor de frame winst. Het vierde frame ging lange tijd gelijk op maar in de de eindfase bleek Michael de sterkste en verliest Lex twee hele dure punten in de strijd om het kampioenschap.
Op tafel 1 waren inmiddels de koploper Maurijn en René aan hun sportieve strijd begonnen. Er werd goed spel tentoongespreid maar Maurijn was net iets scherper met potten en wist het eerste frame naar zich toe te trekken. Het tweede frame was het René die met 3 x een 16 break het frame dusdanig domineerde dat met geel op tafel de 40-punten regel van kracht was, oftewel 1-1. De daaropvolgende frames liet Maurijn toch zien waarom hij de koploper is, met strakke pots en hier en daar een wat gelukkig rollende bal weet hij de avond voor hem op te fleuren met een 3-1 overwinning.
Al met al een mooie snookeravond waarbij in alle partijen meerdere 20+ (en soms zelfs 30+) breaks te zien waren.

Cor-Jan – Paul de B 3-0
Maurijn – René 3-1
Nico – Peter B. 3-0
Michael – Lex 3-1
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break was vanavond bedreigd en zelfs geëvenaard door Cor-Jan maar blijft toch onveranderd op 39 staan.

Het programma voor volgende week dinsdag 18 april is:
19:00 Fred – Peter van V
19:00 Erik – René
21:00 Edwin – Maurijn
21:00 Dick – Lex

Alvast succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *