Verslag huiscompetitie, 4 april

Gisteravond werd er weer in de huiscompetitie gestreden waarbij de spelers elkaar niet veel ontliepen en de spanning voor de overwinning de boventoon voerde. Ook leuk waren de toeschouwers die spontaan kwamen kijken met dank aan Ria, Maurijn, Paul de Boer, Paul Rem en René.
Op tafel 2 kwamen Edwin en Peter van V. elkaar voor het eerst aan tafel tegen. Dat is ook meteen het mooie van de huiscompetitie, dat je tegen leden speelt die je anders niet zo snel als tegenstander zal treffen. Het spel van Edwin was niet overtuigend maar hij wist het eerste frame wel een mooie voorsprong op de bouwen en het frame te claimen. Het tweede frame leek hetzelfde beeld te krijgen echter begon Edwin meerdere fouls te maken en Peter begon meer te potten en ook in de frame winst begon te geloven waardoor de inhaalstrijd een feit was. Uiteindelijk wist Edwin op roze nog het frame te consolideren. Het 3de frame verliep soortgelijk als het eerste waardoor rond negen uur de 3-0 op het bord kwam te staan.
Op tafel 3 waren Fred en Wim aan hun partij begonnen. Wim stond goed te potten en Fred kon maar moeilijk aanhaken en Wim behield zijn voorsprong tot het einde. Het tweede frame liep Fred wederom achter de feiten aan en Wim maakte de 2-0. Fred heeft al meerdere keren laten zien dat hij echt tot leven komt met een 2-0 achterstand en zo ook deze avond. Het derde frame nam Fred grote afstand van Wim en won het frame met 30+ punten verschil. Het vierde frame ging gelijk op en uiteindelijk lag alleen de zwarte bal nog op tafel, deze werd een aantal keer gemist door beide heren maar Fred wist hem te maken. In het beslissende vijfde frame rook Fred zijn kans die hij met beide handen aanpakte en alsnog de mooie 3-2 winst na 3 1/2 uur op het bord zette.
Inmiddels waren Tom en Gerard, als directe concurrenten in de stand, aan hun wedstrijd van deze avond begonnen. Tom liep het eerste frame iets uit maar niet onoverkomelijk maar Gerard bleef tot de laatste ballen net iets te kort komen in punten. Het tweede frame rolde juist net Gerard zijn kant op, waarna het leek of in het derde frame Tom weer aan de beurt was om te winnen en zo geschiedde. Beide heren waren op niveau aan het spelen en het was echt nog niet beslist. Het vierde frame ging weer naar Gerard in de eindfase. In het beslissende vijfde frame liep Tom rap uit op Gerard echter draaide de tafel halverwege en kwam Gerard langszij en ook voorbij aan Tom. Met nog drie ballen op tafel maakte Tom een einde aan alle onzekerheid door een 18 clearance te maken die hij ook allemaal nodig had om te winnen. Ook deze partij duurde ruim drie uur.
De vierde wedstrijd van deze avond was tussen de penningmeester Erik en de voorzitter Dick, oftewel een bestuurlijk onderonsje. Het eerste frame begon zeer traag waarbij een lage score een gevolg was. Dit was koren op de molen voor Dick en wist het frame te winnen op de blauwe bal. Het tweede frame werd er iets actiever gepot maar ook deze rolde, mede door wat ogenschijnlijke pech voor Erik, ook Dick zijn kant op en de 2-0 was een feit. Het derde frame had Erik de overhand echter kwam Dick weer helemaal terug. Nadat Dick de roze bal gepot had was er wat consternatie aangezien Erik dacht dat hij al verloren had maar met de zwarte bal nog op tafel en vier punten achter was niets minder waar. Nadat de lucht geklaard was potte Erik de zwarte bal alsnog en kon er toch nog afgestoten worden voor het vierde frame. In het vierde frame had Erik de reset knop gevonden en won deze dan ook overtuigend. Dus voor de derde keer vanavond moest hier ook een beslissende vijfde frame gespeeld worden. Dick herpakte zichzelf en in de eindfase had hij aan bruin genoeg voor een mooie en verdiende 3-2 zege.

Edwin – Peter van V 3-0
Wim – Fred 2-3
Gerard – Tom 2-3
Dick – Erik 3-2
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break blijft onveranderd op 39 staan.

Het programma voor volgende week dinsdag 11 april is:
19:00 Cor-Jan – Paul de B
19:00 Maurijn – René
21:00 Nico – Peter B.
21:00 Michael – Lex

Succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

1 gedachte over “Verslag huiscompetitie, 4 april”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *