Verslag huiscompetitie, 28 maart

Een beetje later in de week dan anders stuur ik hierbij alsnog een verslag van de huiscompetite wedstrijden van dinsdag jongstleden. Althans, van wat ik mij er nog van kan herinneren .
We hadden vijf wedstrijden op het volle programma staan.
Op tafel 1 begonnen Fred en Maurijn aan hun partij van de avond, de eerste twee frames waren de heren compitatief gewaagd aan elkaar en werd het twee keer op de kleuren beslist door Maurijn. Het derde frame echter begon Maurijn meteen vanaf het begin strak te potten en hield dit vast tot het einde. Met een grote score op het bord en nog een rode bal op tafel moest Fred zijn meerdere erkennen in Maurijn.
Op tafel 2 waren Gerard en Peter van V. begonnen. Gerard was vanavond gekomen om te winnen en dat was duidelijk te merken aan zijn solide spel, zoals velen van ons dat van hem kennen. Dit resulteerde dat hij geen frame in gevaar kwam en dat Peter geen duidelijk antwoord had. Oftewel een mooie 3-0 overwinning voor Gerard was het resultaat.
Op tafel 3 waren Lex en Wim ook om zeven uur begonnen. Lex , die recentelijk weer een jaartje ouder was geworden, liet de feestelijkheden doorwerken naar het eerste frame die hij overtuigend naar zich toetrok. Het tweede frame verbeterde Wim zijn spel aanzienlijk en had Lex het gevoel dat hij er niet aan te pas kwam, met de verdienste aan Wim werd het 1-1. Een gewaarschuwd mens telt voor twee dus de daarop volgende twee frames liet Lex zich niet meer verrassen en wandelde overtuigend naar de 3-1 overwinning.
De BM1 teamgenoten Nico en Michael waren beiden ruim op tijd aanwezig dus zij konden iets na half negen al beginnen aan hun wedstrijd op tafel 1. Het eerste frame was Michael ontketend en potte strak en stond al ruim 30 punten voor met nog acht rode ballen op tafel. Nico moest nog echt op gang komen en kon het verschil dan ook niet meer maken. Het tweede frame was ‘scrappy’ voor beide heren, waarbij weinig punten gescoord werden. Uiteindelijk wist Nico hem op te eisen. Het derde frame toonde eenzelfde beeld echter werd deze door Michael gewonnen. Zo ook het vierde frame want Nico had een grote kans om roze te potten voor het frame echter miste op de kaak, waarna Michael het frame en ook de wedstrijd won met 3-1. Soms zijn de onderlinge verschillen klein maar de uitslagen groot.
Ondertussen waren Tom en Paul de B. ook begonnen aan hun wedstrijd. Er werd heel degelijk gespeeld en de punten op het scorebord bleven alle gespeelde frames dicht bij elkaar. In het eerste frame maakt Tom een cruciale break van 12 (groen, bruin, blauw) waardoor Paul net een snooker nodig had wat niet meer lukte. Het tweede frame won Paul nipt, Tom het derde en Paul weer soortgelijk het vierde voor 2-2. Ook het vijfde frame liet eenzelfde beeld zien dus garant voor spanning en het kwam op de laatste zwarte bal aan die meerdere malen gemist werd door beide heren. Uiteindelijk was het Paul die het frame en de winst naar zich toetrok.

Fred – Maurijn 0-3
Lex – Wim 3-1
Gerard – Peter van V. 3-0
Michael – Nico 3-1
Paul de B – Tom 3-2
Deze uitslagen zijn verwerkt op de snookerloods.nl website. De stand blijft nu ook zeker spannend op meerdere vlakken zeker nu we in de laatste fase van de competitie komen.

Ook na vanavond blijft de hoogste break onveranderd op 39 staan.

Het programma voor morgen dinsdag 4 april is:
19:00 Fred – Wim
19:00 Edwin – Peter van V.
21:00 Dick – Erik
21:00 Gerard – Tom

Alvast succes gewenst voor alle spelers van komende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *