Verslag huiscompetitie, 7 maart

Met vijf wedstrijden in de negende speelronde was het weer gezellig druk in de loods gisteravond.
Op tafel 1 begon Fred tegen Tom waarbij de eerste twee frames redelijk gelijk op gingen maar Tom in de eindfase net een vastere hand had om de laatste cruciale punten voor de winst binnen te slepen. Als je dan 2-0 voor staat dan is het verleidelijk om te denken dat de buit wel binnen is maar het HC verleden bewijst dat dat allerminst het geval hoeft te zijn. De volgende twee frames werd Fred net ietsjes beter en Tom was iets minder scherp wat de stand naar een 2-2 tilde. In het vijfde frame bleek het toch lastig voor Fred om zijn niveau vast te houden waarbij mooie kansen op scoren gemist werden en Tom direct kon profiteren. Met een ruime zege in het vijfde frame wist Tom toch nog de drie punten veilig te stellen.
Op tafel 2 waren Paul en Peter van V. aan hun partij van de avond begonnen. Paul stond gelijk lekker te potten terwijl Peter zichtbaar moeite had om mee te komen. Paul kon dus gestaag zijn voorsprong uitbouwen tot een zodanig riante positie dat het eerste frame snel opgeëist werd. Vrijwel hetzelfde beeld werd in het tweede frame tentoongesteld waardoor Paul met een 2-0 voorsprong het derde frame begon. Dit was erop of eronder voor Peter en vanaf het begin van het frame had Peter een lichte voorsprong die in de eindfase alsnog uit handen gegeven werd.
Op tafel 3 waren tegelijkertijd ook Erik en Wim aan hun wedstrijd begonnen. Het eerste frame liep Wim ruim uit op Erik waarbij Erik met geel op tafel al een punt tekort kwam en dus een snooker nodig had. Dit was teveel gevraagd en Wim pakte het eerste frame. Het tweede frame ging het gelijk op en was het continue stuivertje verwisselen voor de voorsprong maar uiteindelijk stond de 1-1 op het scorebord. In de volgende twee frames is Erik niet echt meer in direct gevaar geweest om nog een frame te kunnen verliezen.
Inmiddels waren op tafel 2 Peter B. en Maurijn begonnen aan hun wedstrijd, een soort Sparta-Feyenoord in de stand van de competitie zeg maar :-). Maurijn scoorde in het eerste frame dan ook meteen lekker en won met ruime cijfers. Het tweede frame was Peter zijn niveau beter en maakte het Maurijn zeer lastig. Met veel punten op het scorebord (ieder eindigde boven de vijftig) wist Maurijn deze nog nipt te winnen, mede dankzij een foul op de blauwe bal in de eindfase door Peter. In het derde frame kon Peter, net als in het eerste frame, Maurijn alleen maar zien weglopen in de stand en werd een 3-0 verlies onvermijdelijk. Peter merkte op wel tevreden te zijn omdat deze uitslag toch beter was dan vooraf gedacht 
Iets na half tien begon de vijfde wedstrijd tussen Edwin en Dick op tafel 3, toch twee directe concurrenten van elkaar in de huidige stand. Beide heren moesten echt wel speelwarm worden en het duurde lang voordat er meer dan één bal in een beurt gepot werd. Gedurende het frame wist Edwin toch net iets meer mini-breakjes te maken wat het ook het verschil in de uitslag maakte. Het tweede frame liep Dick vrij vlot uit naar een voorsprong met meer dan twintig punten verschil. Edwin spartelde nog wel iets tegen maar wist het opgebouwde verschil niet meer goed te maken. In het derde frame wilde het voor Dick niet meer lukken om de scherpte te vinden en zag dat hij met tweede rode ballen op tafel al een snooker nodig had en met de 40-punten regel in het hoofd moest dit frame opgegeven worden. Het vierde frame liet hetzelfe beeld zien en werd door Edwin op geel gewonnen. Edwin merkte op dat ook hij niet goed gespeeld had vanavond maar als het dan niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat…..

Paul de B – Peter van V 3-0
Erik – Wim 3-1
Maurijn – Peter B 3-0
Dick – Edwin 1-3
Fred – Tom 2-3
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website en het is inmiddels zeer spannend bovenin.

De hoogste break blijft onveranderd op 39 staan.

Het programma voor volgende week dinsdag 14 maart is:
19:00 Cor-Jan – Peter van V
19:00 Fred – Maurijn
21:00 Lex – Paul de B
21:00 Gerard – René

Succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *