Verslag huiscompetitie, 28 februari

Ook gisteravond stonden er weer vier spannende wedstrijden op het programma.
Op tafel 1 begon Gerard tegen Cor-Jan, waarbij het eerste frame aftastend gelijk opging maar Gerard in de eindfase op roze wist te winnen. In het tweede frame heeft Cor-Jan continue voorgestaan met een minimale marge echter wordt de laatste zwarte bal door Gerard gepot en staat dan voor het eerst in het frame één punt voor en wint daarmee. Ook in het derde frame neemt Cor-Jan een lichte voorsprong en maakt halverwege zelfs een 35 break waarna het een schier onmogelijke taak voor gerard wordt om nog terug te komen met een stand van 52-17 en twee rode ballen op tafel. Het werd nog wel spannend want Gerard komt nog terug tot de laatste zwarte bal welke nog wel door Cor-Jan gepot wordt voor de 2-1. In het vierde frame nam Cor-Jan weer een lichte voorsprong maar er werden belangrijke ballen gemist waardoor er iets frustratie over het eigen spel waarneembaar was. Dit werkt vrijwel altijd tegen je en Gerard wist een keurige 3-1 overwinning te boeken.
Op tafel 2 begon René tegen de nog immer ongeslagen Lex. Hoewel René keurig afstand nam werd het toch nog tricky in de eindfase waarbij René 20 voor stond met 18 op tafel. René maakt een foul op blauw waarna Lex blauw pot en alles kansen zijn weer mogelijk. Bij een verkeerd uitgevoerde safety legt Lex roze voor de middenpocket en René heeft de 1-0 voor het intikken. Het tweede frame gaat gelijk op met licht voordeel voor René, tot de laatste kleuren….. Met groen staat Lex drie punten voor, René pot bruin, blauw en maakt een foul op roze voor een exact gelijke stand. Vanaf de D pot lex roze gemakkelijk waarna het om zwart gaat, deze wordt even later door René gepot voor de 2-0. In het derde frame staat René vrijwel het hele frame voor maar als lex de laatste 18 punten maakt weet hij het frame toch nog nipt te winnen. In het vierde frame is René wederom de beterde wat het punten scoren betreft en alhoewel hij uiteindelijk pas om roze wist te winnen is René niet echt in gevaar geweest. Met een mooie 3-1 overwinning komt ook een einde aan Lex zijn ongeslagen reeks.
Op tafel 3 begon Nico aan zijn partij tegen Fred. Er werd nog niet heel goed gepot en Nico stond wel 9 punten voor met de laatste rode bal. Deze laatste rode wordt door Fred gepot gevolgd door groen, geel, groen en daarna ook bruin, Nico pot blauw en legt roze voor de pocket, deze wordt gepot door Fred en even later hij ook de zwarte voor het frame. In het tweede frame gaat Nico beter van start en halverwege lijkt hij met een 16 break definitief afstand te nemen. Echter kruipt Fred toch weer dichterbij. Wanneer Fred in één break groen, bruin, blauw en roze pot, weet Fred alsnog de 2-0 voorsprong te pakken. In het derde en vierde frame bleven beide heren aan elkaar gewaagd in punten maar Nico wist ze alle twee in de eindfase te pakken, ondanks dat het vierde frame misschien wel het beste frame van Fred was vanavond. Na het o zo belangrijke vierde frame rook nico de overwinning en liet hij alle remmen los, de breaks (inclusief 2x 20+) volgden elkaar in rap tempo op en Fred kon alleen maar toekijken. Ondanks het 3-2 verlies was Fred terecht uitermate tevreden over het resultaat en het persoonlijk behaalde niveau.
Om negen uur begonnen Tom en Dick aan hun partij op tafel 1. In het eerste frame begon Tom voortvarend en leek rap naar de 1-0 voorsprong te gaan. Echter legde Dick een drietal mooie snookers achter elkaar die allen punten opleverden en zo ook de voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. In het tweede frame leek Tom van zijn fouten te hebben geleerd en scoorde nu weer echter zonder fouls te maken, dat maakte het verschil en daarmee ook de 1-1. In het derde frame was het allerminst te voorspellen welke kant de winst op zou rollen en zo ook in het vierde frame. Tom wist deze beide frames echter met hangen en wurgen naar zich toe te trekken en daarmee ook de 3-1 zege op Dick.

Cor-Jan – Gerard 1-3
René – Lex 3-1
Fred – Nico 2-3
Tom – Dick 3-1
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

Cor-Jan had vandaag een goede kans maar bleef steken op 35 dus de hoogste break blijft onveranderd op 39 staan.

Het volle programma voor volgende week dinsdag 7 maart is:
19:00 Paul de B – Peter van V
19:00 Erik – Wim
19:00 Maurijn – Peter B
21:00 Dick – Edwin
21:00 Fred – Tom

Succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *