Verslag huiscompetitie, 21 februari

Gisteravond was het weer gezellig druk in de loods met HC vijf wedstrijden op het programma.
Om 19:00 was het op tafel de beurt aan Cor-Jan en Wim, wat gelijk de eerste gezamelijke ontmoeting aan tafel werd voor beide heren. Het eerste frame ging in het begin gelijk op maar Cor-Jan maakte een aantal breaks en nam vlot afstand van Wim en won het frame. Het tweede frame nam Wim snel zo’n tien punten voorsprong welke hij letterlijk tot het einde wist vast te houden. Het derde frame was het duidelijk Cor-Jan die de overhand had en Wim het nakijken gaf. Het vierde frame werd weer heel spannend waarbij het aankwam op de laatste zwarte bal, deze werd door Cor-Jan gepot en de 3-1 winst was een feit.
Op tafel 2 waren Paul en Fred aan hun sessie begonnen waarbij Paul het eerste frame duidelijk de betere was waarna het tweede frame Fred echt heel geconcentreerd strak stond te potten en een aantal mooie breaks maakte en dus zeer terecht dat frame op zijn naam schreef. Het derde frame ging gelijk op en Paul won deze in de eindfase. In het vierde frame merkte Fred op dat de ‘batterij’ bij hem een beetje opraakte en deze opmerking leek hem daarna juist extra energie te geven. Zowel het vierde als het vijfde frame wist Fred daarna te winnen en zelfs te eindigen in stijl met een 20+ break.
Ook om 19:00 waren op tafel 3 Erik en Edwin begonnen aan hun wedstrijd, als teamgenoten geeft dit altijd een extra lading omdat je niet onder wilt doen voor de ander en voor de winnaar wacht ook nog een flesje wijn :-). Erik begon meteen goed en wist de pockets te vinden waarbij Edwin even in zijn spel moest komen (wat dat spel dan ook is). Erik had de pech dat als hij miste dat hij ook steeds wat liet liggen, waardoor Edwin bij kon blijven en zelfs uit kon lopen. Het frame werd door Edwin gewonnen op de bruine bal. Het tweede frame was Erik wederom duidelijk de betere echter wist Edwin, geholpen door wat foutjes van Erik en een eindspurt 2-0 voor te komen via de laatste zwarte bal. Een typisch geval van een gestolen frame. Erik liet zich niet uit het veld slaan en continueerde zijn sterke spel waarbij Edwin de volgende drie frames achter de feiten aan bleef lopen en kleine kansen op de winst niet wist te verzilveren heeft Erik net voor 22:00 over het geheel terecht gewonnen. Proost
Iets later dan 21:00 begonnen Peter B. en Gerard aan hun partij. Peter was net terug van skivakantie en je kon zien dat dat hem goed gedaan had want hij stond serieus goed te potten en liep zo’n 20 punten uit op Gerard. De breaks bleven wel een beetje uit en Gerard begon ook puntjes te sprokkelen waarbij hij langzaam maar zeker Peter in de nek begon te hijgen. In de eindfase wist Gerard toch nog aan het kortste eind te trekken. Het tweede en derde frame bleef Peter licht competatief, Gerard was verre van in het sterkste van zijn doen en Peter kreeg hierdoor zeker kansen maar het ontbreekt dat er echt een 15+ break gemaakt kan worden. Mooie pots maken is zeker leuk maar als het vervolg uitblijft is winnen lastig. De wedstrijdervaring van Gerard gaf hierbij de doorslag en hij ging dan ook naar huis met een 3-0 overwinning op zak.
Tegen tienen begon de vijfde wedstrijd van de avond tussen Maurijn en Michael, altijd garant voor spektakel. Het eerste frame liep Maurijn licht uit maar Michael wist continue in zijn kielzog te blijven met kansen over en weer. Uiteindelijk won Maurijn het frame op de roze bal. Het tweede frame liep Maurijn weer licht uit maar kon ook weer alle kanten op omdat Michael op gepaste afstand bleef. Op de roze bal ging Michael voor een dubbel in de middenpocket echter bleef deze voor de pocket liggen en Maurijn had het tweede frame voor het intikken. Het derde frame moest Michael wel komen als hij nog wat wilde bereiken en dat deed hij ook. Hij profiteerde van de zeldzame foutjes die Maurijn maakte en ook hij won het frame op de roze bal. Het vierde frame ging ook weer gelijk op waarbij het venijn toch weer in de staart zat, met roze op tafel stond Maurijn twee punten voor en de zwarte bal lag voor de pocket voor het intikken. Na een paar safety’s gespeeld te hebben wist Michael de roze bal heel mooi te potten in de gele pocket, echter rolde de witte bal de gehele tafel over om aan de andere kant de zwarte bal er in te tikken. Foul zeven en de beide ballen kwam terug op tafel, Michael vol ongeloof achterlatend. Met negen punten achter kon Michael het frame nog winnen maar uiteindelijk potte Maurijn en zo werd ook het vierde frame op roze beslist.

Cor-Jan – Wim 3-1
Erik – Edwin 3-2
Fred – Paul de B 3-2
Maurijn – Michael 3-1
Gerard – Peter B 3-0
Deze uitslagen worden spoedig verwerkt worden op de snookerloods.nl website.

De hoogste break blijft onveranderd op 39 staan.

Het programma voor volgende week dinsdag 28 februari is:
19:00 Cor-Jan – Gerard
19:00 Lex – René
21:00 Dick – Tom
21:00 Fred – Nico

Succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *