Verslag huiscompetitie, 14 februari

Met alle liefde voor het snookerspel gaat ook op Valentijsdag de huiscompetitie gewoon door, alhoewel die door verhinderingen maar twee wedstrijden op het schema hadden staan.
Rond acht uur begon op tafel 1 de strijd tussen een gedreven Nico en de ongeslagen Lex, “the man to beat”. Nico begon voortvarend met een break van 21 en zat goed in zijn spel. Lex, die de laatste tijd echt sterk staat te spelen (zondag jl. nog (verliezend) koppelfinalist), wist dit te antwoorden met meerdere 10+ breaks. Hierdoor stond Nico toch nog razendsnel tegen een achterstand aan te kijken, welke hij niet meer kon inhalen. Het tweede frame begon eender waarbij Nico meteen een break van 16 maakte en dacht een buffer op te bouwen maar Lex bleef onverstoorbaar zijn breaks maken. Nico leek in de tweede fase ook de tafel een beetje tegen te krijgen en Lex boekte een ruime winst. Het derde frame leek Nico zich al te berusten in het schijnbaar onafwendbare verlies en had moeite om de pockets te vinden en Lex ging lekker op het tempo van de vorige twee frames verder. Met een overtuigende 3-0 winst blijft Lex ook na vanavond ongeslagen, een mooie prestatie.
Iets na negenen begon op tafel 2 de wedstrijd tussen Edwin en René waarbij beide heren toch nog echt een top 3 eindnotering ambitie hebben en winst van vanavond zal zeker helpen om die ambitie te verwezelijken. René begon meteen overtuigend te potten waarbij de pot en positie perfect in balans waren. Opeens, na een voorsprong genomen te hebben, was de scherpte echter als sneeuw voor de zon verdwenen waarvan Edwin direct kon profiteren, wat hij dan ook niet naliet en met de laatste bruine bal het frame consolideerde. Deze trend had Edwin graag willen doorzetten maar kort in het tweede frame wilde er niet heel veel meer naar wens lukken. Ook René speelde zeker niet op de toppen van zijn kunnen maar ruim voldoende om het tweede frame te winnen. Ditzelfde beeld zette zich voort in zowel het derde als het vierde frame, waarbij René gewoon de beste was vanavond. Edwin sprak later respectvol dat hij zich afgedroogd voelde zonder nat te worden………

Edwin – René 1-3
Nico – Lex 0-3
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt worden op de snookerloods.nl website.

De hoogste break blijft nog op 39 staan deze week.

Het drukke maar mooie programma voor volgende week dinsdag 21 februari is:
19:00 Cor-Jan – Wim
19:00 Erik – Edwin
19:00 Fred – Paul de B
21:00 Maurijn – Michael
21:00 Gerard – Peter B

Alvast veel succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *