Verslag huiscompetitie, 7 februari

Vanavond werden er drie in plaats van vier wedstrijden gespeeld omdat Peter B. zich ziekgemeld heeft en daardoor zijn wedstrijd tegen Tom op een nader te bepalen dag alsnog gespeeld zal worden (beterschap gewenst Peter).
Sinds begin deze week zijn alle drie de tafels van de nieuwe en aanzienlijk verbeterde verlichting voorzien, waarbij de eerste twee partijen tussen Wim – René en Dick – Cor-Jan om zeven uur zeer ongebruikelijk op tafel 2 & 3 begonnen. Vrijheid blijheid 🙂
Op tafel 2 had René moeite om zijn draai te vinden en nam ruim de tijd voor hij zijn eerste pot maakte. Wim profiteerde hiervan door meteen 30+ punten voorsprong te nemen. Op het moment dat René ook begon te potten was het al te laat en won Wim het eerste frame met ruime cijfers. Het tweede frame was René Wim de baas en het derde frame ging grotendeels gelijk op en werd ook gewonnen door René. Het sterke punt van Wim vanavond leken de long pots te zijn want daar zijn een aantal hele mooie van gemaakt, zo ook het vierde frame, welke redelijk ruim door Wim gewonnen werd. Het beslissende vijfde frame moest uitkomst bieden waarbij René eigenlijk het hele frame voor stond en hij de winst op zijn naam schreef door de blauwe bal fraai op afstand te potten.
Op tafel 3 was een vrijwel eender scoreverloop te zien als op tafel twee waarbij Dick redelijk ruim het eerste frame pakte op Cor-Jan. Het tweede frame was overtuigend gewonnen door Cor-Jan en in het derde frame leek Cor-Jan uiteindelijk het geluk aan zijn zijde te hebben en wist door een tweetal flukes in de eindfase en daarna op de zwarte bal het frame naar zich toe te trekken. Het vierde frame werd gedomineerd door Dick en zo ook het vijfde frame waarbij Cor-Jan alleen nog kon winnen door alle kleuren te potten in de eindfase, even leek het daarop maar na het potten van de bruine bal was hij maar net uit positie voor blauw. Deze werd dan ook gemist en vlak daarna gepot door Dick voor een 3-2 winst.
Om negen uur was het de eer aan Erik en Peter van V. om hun wedstrijd te beginnen. Erik zat lekker in zijn vel en dat was goed te zien aan zijn spel. Hij stond onbevangen te spelen en regelmatig meerdere ballen per beurt te potten. Alle drie de frames kenden een soortgelijk verloop waarbij Erik met rasse schreden uitliep op Peter die eigenlijk alleen het nakijken had. Het werd dan ook een fraaie 3-0 overwinning voor Erik waar verder weinig woorden aan besteed hoeven te worden.

Wim – René 2-3
Dick – Cor-Jan 3-2
Erik – Peter van V. 3-0
Deze uitslagen zullen spoedig verwerkt worden op de snookerloods.nl website.

De hoogste break van 39 is deze week niet op de proef gesteld..

Het programma voor volgende week dinsdag 14 februari is:
19:00 Peter B – Dick
21:00 René – Edwin
21:00 Lex – Nico

Alvast veel succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *