Verslag huiscompetitie, 31 januari

Met rappe schreden zijn wij vandaag alweer aanbeland in de maand februari, maar voordat wij januari konden afsluiten in de HC moesten er nog wel drie wedstrijden gespeeld worden in ons altijd gezellige loodstheater.
Om zeven uur begonnen (de nog enige ongeslagen) Lex en Fred aan hun partij op tafel 1. Het eerste frame nam Lex gelijk een lichte voorsprong maar kon Fred daarmee niet echt van zich afschudden. Echter hield Lex die vroege voorsprong wel tot het einde vast. Het tweede frame wist Fred ook tot het einde weerstand te bieden alleen was Lex net iets scherper in de eindfase en schreef daarmee de 2-0 op het bord. Het derde frame wist Fred net een beetje extra gas te geven en nam daarmee dan ook de leiding waar hij met geel op tafel 20+ punten voorstond. Hoewel Lex nog wel wat tegenspartelde liet Fred zich niet meer verrassen en won het derde frame. Dit leek Lex wel extra motivatie te geven in het vierde frame aangezien hij deze solide op zijn naam schreef en met een 3-1 uitslag zijn ongeslagen positie in de stand vasthoudt.
Om half negen begon de wedstrijd tussen Michael en Gerard op tafel 2 waarbij beide heren duidelijk gefocused waren om een goed resultaat neer te zetten. Bij Gerard liep het potten net wat soepeler dan bij Michael. Hoewel over en weer mooie pots gemaakt werden was het Gerard die regelmatig een break met vier ballen maakte en Michael toch net wat meer moeite had om de kleuren in de pocket te dirigeren. Dit beeld zagen we eigenlijk in de eerste drie frames zodat Gerard met gepaste trots een zeer strakke 3-0 overwinning kon noteren waarop niks aan af te dingen viel.
Iets later dan gepland begon op tafel 1 een wedstrijd in de top 3 van de stand tussen Maurijn en Nico. Beide heren waren zich er ten volle van bewust dat de uitslag een verschuiving in de stand kon betekenen. Het eerste frame begon dan ook wat stroef aan beide kanten maar op een gegeven moment begon het toch te lopen. Maurijn liep hierbij iets harder dan Nico en won het eerste frame in de eindfase. Het tweede frame liep Nico meteen uit op Maurijn en bleef het hele frame zo rond de 15 punten voorsprong houden. Maurijn kan grote breaks en daarmee nog het verschil goedmaken maar die bleven dit keer uit en het werd 1-1. Het derde frame leek ook lange tijd Nico zijn richting op te rollen en nadat hij de laatste blauwe heel mooi gepot had bleef er een snijbal op de middenpocket voor roze en het frame over. Nico snijdt hem net te dun aan en wit gaat in/off via een klos op de zwarte bal. Vanuit de D pot Maurijn hierna de roze bal met perfect positie op de zwarte en trekt hiermee toch nog aan het langste eind in het derde frame. Het vierde frame leek Nico toch wat aangeslagen over zijn anticlimax van het derde frame dat het lange tijd duurde voordat de eerste bal door hem gepot werd. Maurijn liep hierdoor met rappe schreden uit en alles wat Nico daarna nog probeerde was “too little, too late” en de strijd was beslecht.

Fred – Lex 1-3
Michael – Gerard 0-3
Nico – Maurijn 1-3
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break van 39 blijft ook na deze week nog staan.

Het programma voor volgende week dinsdag 7 februari is:
19:00 Cor-Jan – Dick
19:00 René – Wim
21:00 Tom – Peter B
21:00 Erik – Peter van V.

Alvast veel succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

2 gedachten over “Verslag huiscompetitie, 31 januari”

  1. Bedankt voor de update Edwin, leuk om ook vanuit Frankrijk de voortgang te kunnen volgen!
    Ik kijk nu alweer uit naar dinsdag…. MATCHDAY!

    Alle huiscompetitie wedstrijden zijn inmiddels ook ingevoerd in de event kalender dus zijn weer terug te vinden in de op de homepage getoonde kalender.

    1. Dank je wel Erik, het is goed om te weten dat mijn verslaggeving grenzeloos is. Ook mooi dat de kalender op de site weer bijgewerkt is, top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *