Verslag huiscompetitie, 24 januari

Vanavond stonden er weer vier wedstrijden op het programma. Om 19:00 begon de eerste wedstrijd op een fel (proef)verlichte tafel 1 met Erik en Cor-Jan. Het eerste frame was niet hoogstaand maar Cor-Jan kon profiteren van één mooie break die achteraf het verschil tussen winst en verlies bleek te zijn. Het tweede frame begon zeer moeizaam met weinig potkracht van beide kanten en met een lage stand ging het wel gelijk op. In de eindfase was het Cor-Jan die de meeste kleuren wist te potten en wist dus ook het tweede frame te winnen. In het derde frame liep Cor-Jan uit en moest Erik geduld uitoefenen voordat hij zijn eerste bal potte. Toen die eerste pot eindelijk kwam was het ook meteen een 20 punten break die hem op vrijwel gelijke hoogte met Cor-Jan bracht. Daarna werden aan beide kanten meerdere mini-breakjes gemaakt echter maakte Cor-Jan er iets meer en wist daarmee ook het derde frame op zijn naam te schrijven en een 3-0 overwinning te noteren.
Een uurtje later dan gepland begon om 20:00 op tafel 2 de wedstrijd tussen de kersverse vader Tom en Wim. Het eerste frame kon Wim niet echt weerstand bieden tegen een degelijk pottende Tom. Tom won het frame dan ook met ruime cijfers. Het tweede frame verliep bijna tegenovergesteld waarbij Wim vanaf het begin voorstond en met de 27 punten op tafel er 26 voorstond. Ondanks dat Tom nog wat mooie snookers wist neer te leggen liet Wim zich de voorsprong niet meer afpakken. Tom herpakte zich hierna en wist de volgende twee frames op zijn naam te schrijven door solide te potten en Wim min of meer kansloos liet.
Ook om 20:00 uur begon de wedstrijd tussen Edwin en (de nog ongeslagen) Nico, een heuse broederstrijd. Alhoewel de wedstrijd om 21:00 op de agenda stond waren beide heren al ruim een uur van te voren aanwezig om de sfeer te proeven en werd ter plaatse dan ook maar besloten om een uur eerder te beginnen op tafel 3. Het eerste frame begon Edwin met een kleine voorsprong wat hij eigenlijk het gehele frame wist vast te houden en uit te breiden, uiteindelijk kwam het frame op zijn naam door het potten van de bruine bal. Het tweede frame had Nico de overhand, echter halverwege het frame keerde de tafel een beetje en Nico begon fouls te maken waardoor Edwin in de eindfase weer helemaal meedeed en na het potten van de roze bal de 2-0 op zijn naam schreef. Na een haperend begin van het 3de frame begon Nico meer en meer zijn draai te vinden aan de tafel en Edwin kwam er scorend niet meer aan te pas. Ook het vierde frame bleef Edwin minder scherp in zijn spel waar Nico graag van profiteerde en won het frame met redelijk ruime cijfers. Het vijfde frame moest hier de beslissing brengen waar Nico vrij snel zo’n 15 punten voorsprong nam en daarna werd het voor beide broers echt punten sprokkelen. Met name in de eindfase wilde het potten echt niet meer lukken en leek er wel stroop aan de ballen te zitten. Nadat de laatste kleuren om en om gepot werden en Edwin roze gepot had, moest de partij op de laatste zwarte bal beslist worden. Nico wil een safety spelen door de zwarte bal licht te snijden echter rolde wit daarna in de verre hoek en kreeg Edwin tot zijn opluchting de 3-2 overwinning in de schoot geworpen.
De vierde partij van deze avond was tussen Michael en Peter van V. er werd gespeeld op tafel 1. Michael ging meteen goed van start en ook het aanwezige publiek zag dat hij goed in zijn vel zat en mooie pots en breaks wist te maken. Peter had moeite om hier een adequaat antwoord op te geven en het eerste frame werd door Michael met grote cijfers te gewonnen. Zo ook het tweede en derde frame waarbij Michael geen enkel moment in gevaar gekomen is ondanks dat Peter tussendoor ook echt wel potte en mooie snookers wist te leggen. Uiteindelijk boekte Michael een overtuigende 3-0 zege waar hij zichtbaar en terecht zeer content mee was.

Erik – Cor-Jan 0-3
Tom – Wim 3-1
Edwin – Nico 3-2
Michael – Peter van V. 3-0

De hoogste break van 39 is vanavond niet op de proef gesteld en blijft dus staan.

Het mooie programma voor volgende week dinsdag 31 januari is:
19:00 Fred – Lex
21:00 Michael – Gerard
21:00 Nico – Maurijn

Alvast veel succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *