Verslag Huiscompetitie, 17 januari

Net als vorige week stonden er ook gisterenavond weer vier wedstrijden op het huiscompetitie programma.

Om zeven uur begon de partij Fred tegen Dick waarbij Fred ongetwijfeld kwam om revanche te nemen op zijn 3-0 verlies van vorige week. Echter zat het er vanavond weer niet in aangezien Dick goed stond te potten en Fred daar toch niet een serieus antwoord op had. Dick won de eerste drie frames dan ook met overtuigende uitslagen.
Tegelijkertijd begon de partij van de ongeslagen Lex tegen Gerard, op papier altijd garant voor een kraker. Het eerste frame liep Lex vrij snel uit tot 30 punten voor waarna Gerard nog wel even kon aanhaken maar de voorsprong door Lex op de roze bal verzilverd werd. Het tweede frame was het Gerard die meer potte en Lex maakte veel fouls waardoor Gerard op 57-8 voorsprong kwam. Ondanks dat Lex nog wel wat potte leek er geen vuiltje aan de lucht voor Gerard toen hij geel potte en nog 27 punten voorstond met 25 op tafel. Echter potte Gerard de witte bal in/off en Lex pot vanuit de D in één break groen/bruin/blauw/roze weg en werd het een blackball frame welke tot ongeloof van Gerard ook nog gepot werd door Lex, 2-0. Na even gereset te hebben ging het derde frame gelijk op tot de laatste ballen maar ook deze werd door Lex beslist op de roze bal en kon hij zijn ongeslagen positie behouden met een glansrijke 3-0 overwinning op zak.
Om klokslag negen uur begon de partij Paul tegen Maurijn. Paul zat meteen lekker in het spel en Maurijn moest nog even warm draaien maar voordat hij het wist keek Maurijn tegen een onoverbrugbare achterstand aan en won Paul het eerste frame op de roze bal. Hierdoor was Maurijn wel wakker geschud en won het tweede frame met overtuigende cijfers. Het derde frame verbeterde Maurijn met 39 de hoogste break van deze competitie. Ondanks deze break wist Paul door goed spel het frame toch nog spannend te maken in de eindfase echter won Maurijn hem wel. Het vierde frame was vanaf het begin voor Maurijn en deze werd dan ook weer overtuigend gewonnen.
De laatste partij was Peter B tegen René waarbij Peter heel goed uit de startblokken kwam en René het nakijken gaf. René knipperde twee keer met zijn ogen en keek tegen een 2-0 achterstand aan. Het derde frame hielp Peter, met 27 punten aan fouls, René terug in het zadel die daar gretig gebruik van maakte en het frame op blauw besliste. Het vierde frame werd met een grote uitslag door René gewonnen waarna het vijfde frame wel iets spannender werd echter keek Peter vanaf het begin tegen een kleine 20 punten achterstand aan en dat bleef het hele frame eigenlijk zo. met 16 achter en 18 op tafel had Peter een ogenschijnlijk makkelijke kans om blauw te potten echter potte hij wit in plaats van blauw. Dit bepaalde uiteindelijk de eindstand met een 3-2 winst voor René.

Peter B – René 2-3
Maurijn – Paul 3-1
Lex – Gerard 3-0
Fred – Dick 0-3
Deze uitslagen worden spoedig verwerkt op de snookerloods.nl website.

De hoogste break van 28, die er al stond sinds de eerste ronde, is vanavond van het bord geveegd met een 39 break van wederom Maurijn.

Het mooie programma voor volgende week dinsdag 24 januari is:
19:00 Cor-Jan – Erik
19:00 Tom – Wim
21:00 Michael – Peter van V
21:00 Nico – Edwin
Alvast veel succes gewenst voor alle spelers van volgende week.

Rest mij nog om Fred vanaf deze plek te feliciteren met de geboorte van zijn kleinzoon, welke vorige week dinsdag tijdens zijn competitiewedstrijd tegen Gerard geboren is. Afgelopen vrijdag is Tom nog geen opa geworden maar wel een trotse vader van Rita van Rossum. Moeder en kind maken het goed, komt Tom allen feliciteren tijdens de volgende competitieronde volgende week want the show must go on!!
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *