Verslag huiscompetitie, 10 januari

Het was gezellig druk in de loods gisteravond met vier wedstrijden op het programma.
Op tafel 1 begon René tegen Peter van V, waarbij René in het eerste frame flink uitliep op Peter en met grote cijfers de 1-0 op het bord zette. Hoe anders het tweede frame, Peter bleef goed bij en soms was het haasje over in de stand, uiteindelijk won René het tweede frame op roze. Het derde frame had René duidelijk weer de overhand en mocht dan ook een 3-0 overwinning noteren.
Op tafel 2 begon tegelijkertijd de wedstrijd Cor-Jan tegen Edwin. Cor-Jan maakte gelijk wat mini-breaks en stond snel een kleine twintig punten voor, daarna ging het wat minder en kreeg Edwin de kans om terug in het frame te komen en ook de 1-0 voor zich te winnen. Het tweede frame was volledig voor Cor-Jan met mooie pots en een grote uitslag. Het derde frame leek weer Edwin zijn kant op te rollen met 21 voor met geel op tafel echter liet hij Cor-Jan terugkomen waarbij Cor-Jan op de zwarte bal de 2-1 op het bord mocht zetten. Het vierde frame ging gelijk op en die won Edwin op de zwarte bal met een fluke op roze en zwart. Het beslissende frame was dan ook spannend waarbij Cor-Jan een voorsprong nam maar Edwin kwam weer langszij met een 21 break en uiteindelijk werd de strijd beslist in Cor-Jan zijn voordeel op de zwarte bal. Een mooie strijd met een terechte uitslag.
Op tafel 3 begonnen Gerard en Fred aan hun wedstrijd van de avond. Fred had grote ambities maar leek tegelijkertijd ook met zijn hoofd bij zijn dochter die op het punt staat om hem tot opa te promoveren. Fred maakte zeker enige mooie pots en mini breaks maar Gerard was helemaal los en gaf Fred in alle drie de frames geen enkele illusie op een frame winst. Je hebt soms van die avonden en dit was er één van.
Inmiddels waren Lex en Peter B ook gearriveerd voor hun wedstrijd op tafel 1. Lex won het eerste frame met een zeer ruime uitslag waarna Peter in het tweede frame af en toe de overhand had. Het venijn van dit frame zat hem in de staart waarbij ze één punt verschil hadden met roze op tafel en zwart hing al iets over de rand in een hoekpocket. Roze werd vrijwel tegen de zwarte bal aangelegd en leek het even wel een schaakspelletje. Peter had uiteindelijk de pech om zwart te potten en Lex wist ook meteen roze te claimen, dus 2-0. Het derde frame kwam Peter er niet meer aan te pas en met een 3-0 zege houdt Lex zijn ongeslagen status in de stand.

Peter van V – René 0-3
Edwin – Cor-Jan 2-3
Lex – Peter B 3-0
Fred – Gerard 0-3
Deze uitslagen zijn reeds verwerkt op de snookerloods.nl website.

Iedereen heeft nu vijf wedstrijden gespeeld wat betekent dat we precies op een derde van het programma zitten. Daarom zal er vanaf nu ook iets vaker gespeeld moeten worden om het schema netjes af te ronden voor de zomer. We hebben met Nico en Lex nog twee ongeslagen spelers over. Verder zijn er maar vijf punten verschil tussen plaats 1 en 9, spanning genoeg dus voor de liefhebber.

Wederom waren er meerdere 20+ breaks maar de hoogste break van 28 bleek toch nog steeds te hoog gegrepen.

Het programma voor volgende week dinsdag 17 januari is:
19:00 Dick – Fred
19:00 Lex – Gerard
21:00 Peter B – René
21:00 Maurijn – Paul de B

Alvast veel succes gewenst voor alle spelers van volgende week.
Edwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *