Verslag huiscompetitie, 20 december

Het was een enerverende avond in de loods gisteravond met drie mooie wedstrijden op het programma. Op tafel 1 begon Tom tegen de nog ongeslagen Lex. Tom was meteen zeer goed op dreef en zat helemaal in zijn flow met stabiel spel, voor Lex was het meer sprokkelen maar bleef toch goed bij. Uiteindelijk won Tom het eerste frame op roze waarna het tweede frame werd op een overtuigender manier op Tom zijn naam geschreven. Het derde frame was Lex wakker geschud en liep aardig uit, echter maakte Tom in de eindfase een 20+ break waarbij hij met roze gepot zeven punten voor stond. Beide hadden meerdere goede kansen om te potten echter nam de spanning de overhand. Uiteindelijk potte Lex en Tom verloor de toss op de respot, welke daarna vrij vlot door Lex gepot werd. Het vierde frame kende een vrijwel identiek beeld waarbij Lex het hele frame het voordeel had, Tom maakt een 20+ break waarbij hij 18 voor stond met 18 op tafel. Kansen werden over en weer gemist maar Lex pot uiteindelijk alle drie de ballen en wederom een respot, welke door Lex begonnen en gewonnen werd. Het vijfde frame was Tom mentaal gebroken en bij bruin mocht Lex de mooie 3-2 overwinning op zijn naam schrijven.
Op tafel 2 begon Cor-Jan tegen Michael, waarbij meteen duidelijk werd dat Cor-Jan vanavond gekomen was om zijn eerste wedstrijd te gaan winnen. Voor de wedstrijd nog getraind en volledig geconcentreerd. Michael was ook gekomen voor de volle winst en liet zich niet zomaar opzij zetten. Het eerste frame stond Cor-Jan wel continue voor maar het werd uiteindelijk op de zwarte bal in zijn voordeel beslist. Het tweede frame won Cor-Jan met een grotere afstand waarna Michael het derde frame begon met een mooie break en leek op de frame winst af te gaan. Echter haakte Cor-Jan toch weer aan en pakte met 3-0 de volle winst en zijn eerste overwinning.
Op tafel 3 traden Paul en Wim aan, deze wedstrijd was twee weken uitgesteld door ziekte van Wim. Dat Wim weer helemaal opgeknapt was was goed te merken in zijn spel met mooie en cruciale pots. Het eerste frame stond Wim zeven voor met de laatste zwarte op tafel, maar met een prachtige longpot liet Wim het niet op een respot situatie aankomen. Het tweede frame was het een gelijke stand nadat roze gepot was en Paul potte deze bijna maar bleef op de rand van de pocket liggen waarna Wim het frame voor het intikken had. Het derde frame liep Wim weg van Paul en stond met groen op tafel 20+ voor. Paul realiseert zich dat hij zich geen fouten meer kan permiteren en weet, in verschillende beurten, alle ballen weg te spelen. Het vierde frame werd ook spannend maar op de roze bal door Paul gewonnen waarna het vijfde frame ogenschijnlijk simpeler door Paul gewonnen werd op bruin.
Een lang verslag dit keer voor een hele mooie speelavond.

Michael – Cor-Jan 0-3
Tom – Lex 2-3
Paul – Wim 3-2
Deze uitslagen zullen spoedig verwerkt op de snookerloods.nl website.

Er is met meerdere 20+ breaks wel geroken aan de hoogste break van 28 echter staat deze nog steeds op het bord

Het programma voor volgende week dinsdag 27 december, de laatste wedstrijd van 2016, is:
20:00 Michael – Fred (uitgestelde wedstrijd)

Alvast veel succes gewenst voor de spelers van volgende week.
Edwin

2 gedachten over “Verslag huiscompetitie, 20 december”

  1. Bedankt weer voor de verslaglegging razende reporter!
    Je kan wel zien dat je bij een persburo werkt 🙂

    Kon er gister helaas niet bijzijn maar op deze wijze weer helemaal op de hoogte…. bedankt!

  2. Dank voor jouw reactie Erik dat wordt gewaardeerd en als altijd, graag gedaan! Het beleeft toch net iets anders dan alleen een klinische 3-2 uitslag op het scorebord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *